Bæredygtighed - Freehand Coffee Company

BÆREDYGTIGHED

Det er vores mission, at sikre, at hver eneste kop kaffe vi drikker er med til at gøre verden til et bedre sted 

– kop for kop

Vi giver en hånd til bæredygtighedn

bæredygtighed_ikon

HJÆLP OS MED AT GIVE EN HÅND TIL BÆREDYGTIGHEDEN

Det har aldrig været vigtigere at tale om bæredygtighed. En af de brancher der især er hårdt ramt og står over for store udfordringer i fremtiden, er kaffe- og te industrien.

Produktionen af te og kaffe er desværre på mange måder skadeligt for miljøet, da den blandt andet efterlader store mængder af spildevand. Emballage inden for denne branche er også en stor synder. Både når det kommer til den emballage, kaffen og teen kommer i, men også engangsservice såsom krus og skeer, som kun bliver anvendt en enkel gang, er skidt for miljøet.

Vi tilstræber os derfor på, at alle vores kaffebønner og teer kommer fra det bæredygtige marked, hvor miljø og ordentlig arbejdskraft er i højsæde, og hvor hvert et led i produktionen er udført med fokus på miljørigtige løsninger, og megen af vores engangsservice er lavet af nedbrydelige materialer.

Der er lang vej endnu, men Freehand Coffee Company tror på, at selv med små skridt hen ad vejen kan vi sammen være med til at gøre en stor forskel for verden, og vælger du os som din kaffeleverandør, kan vi sammen med dig give en hånd til bæredygtigheden.

Bæredygtig_tile

VÆLG EN ENERGIMÆRKET KAFFEMASKINE

Freehand Coffee Company er din leverandør af bæredygtige kaffemaskiner samt vendingautomater, der har et minimalt negativt aftryk på miljøet. Alle vores maskiner er energibesparende hvilket betyder, at de næsten ikke behøves noget strøm for at brygge dig eller dine kolleger en kop dampende varm kaffe.

I vores sortiment har vi blandt andet kaffemaskiner fra mærket Spengler. Disse kaffemaskiner har A++ energimærket, og så er de innovative kaffemaskiner udstyret med en standard standby tilstand.

Det er en intelligent standbyfunktion, som hver 14. dag registrerer energiforbruget, så den af sig selv starter op og lukker ned efter det mønster, som den registrerer.

Dette er med til at reducere maskinens samlede elforbrug, og derudover er Spenglers kaffemaskiner over 95% genanvendelige.

VELSMAGENDE OG CERTIFICEREDE PRODUKTER

Bare fordi din kaffe og te er bæredygtig, er det ikke ensbetydende med, at der er gået på kompromis med smagen – tværtimod.

Livet er for kort til dårlig kaffe, og alle vores certificerede produkter er valgt på grund af deres gode smag, så du med god samvittighed kan lave dig en velsmagende kop kaffe, te eller kakao.

FReehand foundation

Freehand Foundation er Freehand Coffee Companys eget initiativ.

Freehand Foundation yder et afdrags- og rentefrit mikrolån til etablering af mindst fire kaffeplantager hvert år de næste fire år.

Når kaffeplantagerne så afgiver afgrøder, kan vores samarbejdspartnere få leveret bæredygtig kaffe fra vores egne farme.

Fairtrade

Fairtrade mærket er din garanti for, at produktet er indkøbt efter retfærdige handelsbetingelser.

Det betyder, at produktet kommer fra et mindre foretagende i udviklingslande.

Det beskytter de lokale landmænd mod faldende priser på verdensmarkedet, og de har derfor større mulighed for at investere i deres eget foretagende samt miljøet.

rainforest alliance

Rainforest Alliance arbejder for at bevare naturens biologiske mangfoldighed.

Når du køber et produkt med denne certificering, er du sikker på, at det er blevet produceret under ordentlige forhold, og at alle de lokale arbejdere har gode levevilkår.

Derudover arbejder Rainforest Alliance for at uddanne medarbejdere og reducere kemikalieforbruget under produktionen af deres produkter.

EU ØKO MÆRKE

EU’s økologimærke bliver påtrykt alle de økologiske produkter, der er produceret og kontrolleret efter EU’s økologiordning.

FN'S VERDENSMÅL

Freehand Coffee Company støtter FN’s Verdensmål for bæredygtighed.

I 2015 vedtog FN i alt 17 tiltag, der til sammen har til formål at skabe en mere bæredygtig fremtid. 

Hos Freehand Coffee Company forsøger vi at tænke alle 17 tiltag ind i vores daglige virke, men særligt går vi ind for at afskaffe fattigdom, ansvarlig brug og produktion samt det FN kalder for Livet på Land.

Det gør vi, da vi ønsker adgang til økonomiske ressourcer for fattige og udsatte, og fordi at vi mener, at oplysning og viden om bæredygtighed er nødvendigt for at kunne leve ansvarligt.

Slutteligt går vi ind for at mobilisere ressourcer til at finansiere bæredygtig skovforvaltning samt skabe incitament for lokale farmere i udviklingslande til at beskytte og beplante fældede skovområder.

PURO FAIRTRADE COFFEE

At efterlade det rigtige fodaftryk ved hvert skridt man tager på vejen til god kaffe.

Fairtrade-værdier, kærlighed til den naturlige verden, at riste kaffe med energi lånt fra solen, økologiske kafferester leveret tilbage til jorden.
– Det er Puro.

 Puro blev født i 2005, og med den, en forpligtelse til at standse udnyttelsen af den tredje verden, ved at sikre fair priser til kaffebønderne og at redde regnskoven og dens arter i kaffeproducerende lande.

Puro coffee illustration
Puro coffee illustration

FAIRTRADE COFFEE
Vores kaffebønder får en fair pris for deres bønner og lidt ekstra til at investere i ting som skoler, skovplantning og forbedringer inden for landbruget.

AT REDDE REGNSKOVEN 
Penge fra salget af Puro returneres til købet af og beskyttelsen af regnskovsreservater i lige præcis de lande, vores kaffe kommer fra.

SOCIALE INITIATIVER 
For os er det meget vigtigt at oprette en forbindelse til lande, der er integrerede i Puro, det går endnu dybere end social ansvarlighed, for os handler det om en social forbindelse.

KÆRLIGT RISTEDE
At blande omsorg og opmærksomhed med positive intentioner for at producere varianter af Puro kaffe fra 6 Fairtrade organisationer ved brug af evner, der er finpudsede over to århundreder.

KULSTOF- AFBALANCERET
Vi opvarmer hjerter – ikke vores planet. Vi kompenserer for alle CO2-emissioner fra Puros kaffedyrkning, -kværnen, -søfart og -ristning.

BEVIDSTE KUNDER
Lige børn leger bedst. Vores kunder føler en forbindelse med vores kaffe, er stolte af at servere den og passionerede omkring at dele dens værdier og historier.

LÆS VORES CSR-RAPPORT HER

Klokkestøbervej 3, 5230 Odense M & Hørskætten 18, 2630 Tåstrup