BÆREDYGTIGHED

Vi arbejder for, at kaffeindustrien bliver mere ansvarlig og bæredygtig. Vores mission er at sikre kaffefarmere bedre levevilkår og beskytte regnskoven, hvor kaffen gror.

Bæredygtig_tile

Vi arbejder for mere bæredygtig kaffe

Det er bittersødt at drikke kaffe i dag. Kaffeindustrien underbetaler hårdtarbejdende farmere. Regnskov bliver fældet hver dag for at plante kaffe, og klimaforandringer påvirker skovenes økosystemer og kaffehøsten. 

 

Vi arbejder for, at vores kaffe bliver bedre for mennesker og for kloden. Vi har startet vores bæredygtige rejse i Honduras, hvor vi i dag sørger for gode vilkår for kaffefarmere og beskytter den plante- og dyrerige regnskov. Vi har også fokus at nedbringe vores CO2 udledninger, og arbejder hen mod at alle vores Puro kaffeprodukter er klimaneutrale, mens vores kaffemaskiner har energibesparende standby funktioner.  

 

For os handler det om at se ud over bionedbrydelige engangskopper til kaffemaskinen og ned i rejsen, som kaffen tager, før den ender i din kop. 

 

Vi er kun lige begyndt, og vi har endnu ikke alle løsningerne på udfordringerne i industrien, men vi vil være med til sætte standarden for mere bæredygtig kaffe.

Kaffe med et bæredygtigt formål

Det meste af den kaffe, vi sælger, arbejder for at gøre en forskel for farmere og kloden. Vores Freehand og Puro kaffe, som udgør 95% af vores sortiment, har bæredygtige formål. 

2 % af salget fra vores Freehand kaffe støtter vores non-profit Freehand Foundation, og vores Puro kaffe sørger både for ordentlige priser til kaffefarmere og beskyttelse af regnskove globalt.

Freehand verde & Puro dark roast
freehand foundation logo

FReehand foundation

I 2018 opstartede vi Freehand Foundation for at hjælpe kaffefarmere i Honduras og gøre kaffedyrkning mere bæredygtigt. Sammen med vores kunder donerer vi 2 % af vores Freehand Coffee kaffeomsætning til projektet, og målet er at give kaffefarmere mulighed for at etablere deres egne kaffeplantager.

 

Vi køber jord til at anlægge kaffeplantager, og ejendomsretten overdrager vi til lokale farmere på mikrolånsmodeller. Med den lånemodel skal de først begynde at betale pengene tilbage efter 3-4 år, når de høster kaffen for første gang. 

 

Vi har indtil nu anlagt 14 kaffeplantager, og de er blevet til uden fældning af regnskov. Vi uddanner nemlig farmerne til at dyrke kaffe på en regenerativ måde, så regnskoven og dens økosystemer forbliver intakt, mens den lagrer CO2. I 2022 høster farmerne den første kaffe fra plantagerne. 

PURO FAIRTRADE COFFEE

Vores Puro kaffe passer både på regnskoven og kaffefarmerne. 

Vi kompenserer for alle CO2 emissioner fra Puros kaffedyrkning lige fra, at kaffen bliver fragtet til, at den bliver ristet i Belgien.

Puro kaffen producerer vi i Honduras, hvor vi har et tæt samarbejdet med 92 fairtrade certificerede farmere, som er gået sammen i kooperativet Cocrebistol. Vi køber kaffen direkte fra kooperativet for at tage alle mellemmænd ud af ligningen. På den måde sørger vi for, at en ordentlig betaling, der går ubeskåret til farmerne. 

 

Vi bruger også 2 % af salget fra Puro kaffen til at beskytte 18 regnskovsreservater i samarbejde med World Land Trust. Reservaterne udgør tilsammen et areal på +500 km2, der svarer til mere end to gange størrelsen af Møn. 

For hver pose Puro kaffe, vi sælger, øger vi arealet med 20m2. Du kan
her beregne, hvor meget regnskov du kan beskytte med dit eller din virksomheds kaffeforbrug. Læs mere om vores Puro kaffe her.

Puro coffee illustration
certificeringer

Vi støtter

Når du støtter os, hjælper du os med at støtte andre. Selv med små skridt kan vi gør en verden til forskel. Vi støtter helhjertet følgende projekter:

Energivenlige kaffemaskiner

Det er vigtigt for os, at din kaffemaskine har et minimalt negativt aftryk på miljøet. Alle vores maskiner er energibesparende, hvilket betyder, at de forbruger en mindre mængde strøm for at brygge dig eller dine kolleger en kop dampende varm kaffe.

 

I vores sortiment har vi blandt andet kaffemaskiner fra mærket Spengler. Disse kaffemaskiner har A energimærket, og de er udstyret med en standard standby tilstand, som reducerer maskinens samlede elforbrug. 

 

Det er en intelligent standbyfunktion, som hver 14. dag registrerer energiforbruget, så den automatisk  starter op og lukker ned efter det mønster, som den registrerer. 

 

Derudover er Spenglers kaffemaskiner over 95% genanvendelige. Det gør det muligt at reparere på maskinerne, og hvis reservedelene ikke kan bruges igen, bliver de sorteret efter materialetype, så de kan genanvendes.

psl brooklyn
Fn's verdensmål

Vi har fokus på fem verdensmål, og vores mål er at dokumentere vores ambitioner

Gennem Freehand Foundation og med vores Puro kaffe vil vi hjælpe med at afskaffe fattigdom i kaffeindustrien, sørge for anstændige jobs og skabe grobund for økonomisk vækst.

Vi vil samtidig gerne forhindre regnskov i at blive fældet eller påvirket af klimaforandringer. Det gør vi gennem stærke partnerskaber med World Land Trust og kooperativet Cocrebistol i Honduras. 


Udover at have et fokus på arbejdsforhold og naturbevarelse, så arbejder vi også med, hvordan vi kan forbruge ansvarligt i hverdagen. Det gør vi blandt andet med brugen af bionedbrydelig emballage til vores kaffekapsler og bambus engangskopper.

LÆS VORES CSR-RAPPORT HER