PURO
Sammen bevarer vi regnskoven

HVAD ER PURO? Se videoen og hør mere om projektet

Vi freder 23 m² pr. kilo puro kaffe

Med PURO opvarmer vi hjerter og ikke vores planet.

 

Vi har kortlagt klimabelastningen fra bønne til kop og har sammen med organisationen World Land Trust forpligtet os til at neutralisere vores klimaaftryk så meget som muligt.

 

Således kan du nyde vores PURO kaffe i vished om, at du for hver pose kaffe har beskyttet et regnskovsområde på 23 m².

Puro coffee bag illustration

Udregning og dokumentation: klik her

Beregn hvor meget regnskov du kan redde, med valget af FReehand Coffee Company

prøv vores beregner, og find frem til hvor meget regnskov du har og/eller kan redde, ved vælge Freehand Coffee Company som leverandør, samt køber en PUROingrediensaftale. For hvert kg. PURO kaffe du køber, er du med til at frede 23 m2. regnskov. 

Puro coffee logo
World+Land+Trust
Puro x world land trust

BEVAR REGNSKOVEN

Med PURO er du med til at gøre en lille forskel for miljøet. PURO blev grundlagt i 2005 med ambitionen om at sikre et mere bæredygtigt kaffelandbrug og sikring af miljøet.

 

PURO er produceret med henblik på  bevarelsens af regnskov i de kaffeproducerende lande. Kaffe kan nemlig sagtens dyrkes i skyggen af regnskoven og dermed sikrer vi en større biodiversitet.

 

I 2023 har PURO i samarbejde med David Attenborough og World Land Trust sikret bevarelsen af i alt +605 km² regnskov reservater – Et areal på størrelse med Bornholm + lidt ekstra!

 

Dette tal øges dag for dag med 23 m² for hver pose PURO kaffe. Så selv med små skridt kan du være med til at gøre en stor forskel.

FAIRTRADE COFFEE

PURO støtter Fairtrade, hvilket er med til at sikre at kaffebønderne får en fair pris for deres kaffe.

 

I praksis indebærer det, at de er sikret en indtægt der muliggør investeringer i et mere bæredygtigt
kaffelandbrug.

Puro man and donkey
puro illustration

LIVET HANDLER OM AT FINDE DEN RETTE BALANCE

Efter en bevidst dyrkning og den bearbejdning, der følger, krydser PURO-kaffebønnerne verdenshavene for at nå vores risteri, hvor de forvandles fra lysegrønne til mørkebrune. Det er en smuk rejse, men én der frigiver kulstof ud i atmosfæren.

 

Selvom vi ønsker, at PURO-kaffe skal fortsætte med at opvarme hjerter, vil vi ikke have det til at bidrage til opvarmningen af planeten.

 

PURO har arbejdet for at blive CO2-neutral ved at sikre, at den CO2, der genereres ved PUROs dyrkning, maling, vejtransport, søtransport og ristning, bliver CO2-udlignet.

 

Der er stadig lang vej endnu, men selv med små skridt kan vi være med til at gøre en forskel.

Reservater /
At redde regnskoven

Penge vokser måske ikke på træerne, men vores penge hjælper med at dyrke træer. Træer i kaffeproducerende lande, der sammen udgør smukke regnskovsreservater. Regnskovsreservater med ekseptionel biodiversitet, der nu beskytter truede arters bosteder I fremtiden.

 

“Et unikt partnerskab, skabt I 2005 med World Land Trust, har oplevet penge fra salget af hver pose PURO-kaffe blive ført tilbage , så de kan hjælpe med at bevare det selvsamme habitat, der skabte det. Og vi er meget stolte af hvad vi har opnået indtil videre:”

Læs om alle reservaterne her

Puro reservater

Skab 100% kaffeglæde

Udfyld formularen og bliv en del af PURO projektet med en af vores kaffeløsninger.